13 بهمن 1393 - 10:47 شناسه خبر: 1898 نسخه چاپی

رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد

راهکارهای موفقیت دولت در اخذ مالیات

راهکارهای موفقیت دولت در اخذ مالیات رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد
 رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران ضمن پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی درپی کاهش قیمت نفت، تصریح کرد که دولت زمانی می‌تواند در اخذ ما ...

 رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران ضمن پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی درپی کاهش قیمت نفت، تصریح کرد که دولت زمانی می‌تواند در اخذ مالیات‌ها موفق عمل کند که اقتصاد کشور از رکود خارج شود و با بخش‌های زیرزمینی که در اقتصاد فعال هستند نیز مقابله شود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایرانمحمد حسین برخوردار درباره سخنان روز گذشته رییس کل سازمان امور مالیاتی درباره وضعیت مالیات‌های بخش‌های مختلف کشور گفت: برای اینکه بتوان به معنی واقعی مالیات اخذ کرد باید نرم افزاری وجود داشته باشد که به وسیله‌ آن پیگیر‌های لازم از بدو تولید کالا تا زمانی که در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد را دنبال کند؛ این روشی است که در کشور‌های مختلف دنیا اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی‌ که چنین ساز و کاری وجود نداشته باشد و دولت از میزان استاندارد بزرگتر است برای تحقق درآمدهای مالیاتی روی بعضی از بخش‌ها فشار وارد می‌شود و دراین شرایط دولت مجبور است از فعالان اقتصادی شناخته شده مالیات بگیرد.

این عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بخشی از اقتصاد کشور زیر زمینی است و دولت به آن دسترسی ندارد، ادامه داد: در این شرایط به کسانی که در صحنه اقتصادی کشور مانند تولیدکنندگان حضور دارند یا کارمندان و کارگران که حقوق آن‌ها از سطحی بالاتر است، فشار وارد می‌شود و دولت می‌تواند از آنها مالیات بگیرد.

برخوردار با بیان اینکه همچنان در رکود تورمی به سر می‌بریم، ادامه داد: طبق آمار اعلام شده در شش ماه نخست سال چهار درصد رشد اقتصادی داشته‌ایم اما به دلیل کاهش قیمت نفت این عدد تا آخر سال به میانگین 1.8 درصد خواهد رسید.

وی تصریح کرد: دولت زمانی می‌تواند مالیات را به درستی اخذ کند که رکود از بین برود و دولت بتواند با کسانی که در اقتصاد زیرزمینی فعال هستند، مقابله کند. آن زمان است که می‌توان گفت در گرفتن مالیات موفق بوده‌ایم.

برخوردار تصریح کرد که در حال حاضر فشار مالیات روی تجاری است که با سختی تلاش می کنند تا بتوانند حقوق کارگران و کارمندان خود را بدهند.

وی درباره بدهی‌های مالیاتی مربوط به کارت‌های بازرگانی گفت: تا جایی که اطلاع دارم در تهران مراقب بودیم که کارت بازرگانی مطابق با اصول صادر شود و متقاضیان کارت بازرگانی حتما فعال اقتصادی باشند.

رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران ضمن انتقاد از قانون مربوط به دریافت کارت بازرگانی ادامه داد: در قانون فعلی که برای دریافت کارت بازرگانی وجود دارد عنوان شده شخصی که بخواهد کارت بازرگانی دریافت کند باید تسویه حساب بیمه و مالیات بیاورد که به اعتقاد من چنین کاری درست نیست.

 

منبع: ایسنا